share
share
closemailfacebookInstagram
DESIGNED BY
PURPLESHEEP.GR
Summer Residence
Summer Residence
Summer Residence
Summer Residence
Summer Residence
Summer Residence
Summer Residence
Summer Residence
Summer Residence
Arrow left
Arrow right
Awardinfo button

Summer Residence
Volakas, Syros
2010
Photo by Alexandros Petrakis

The residence’s relation with the ground, along with the land’s climatic conditions, the orientation with the optimal view and the owners’ needs, have been basic parameters for the design process. The solution to these demands was a tiered dwelling with central element – the core of the composition - the water of the swimming pool, around which all the activity takes place. The open air "internal” swimming pool in the heart of the residence guards the privacy of its users, while also being shielded from the powerful northern winds. Furthermore, it is a point of interest and a source of light for the lower level of the building through three large underwater windows. The terrace of the lower floor is used by the spaces of the upper level as an area of relaxation and movement around the pool.

Sxedio