share
share
closemailfacebookInstagram
DESIGNED BY
PURPLESHEEP.GR
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Private house Syros
Arrow left
Arrow right
info button

Private house
Messaria, Syros
2005 & 2014
Photo by Giorgos Alifragis

This ground floor residence was constructed in two phases. The original plan included the main building with two bedrooms, bathroom, visitors’ WC and the joint living room, dining room and kitchen in an “H” layout, which creates a sheltered courtyard at the southern part of the building. The main volume, which connects the private spaces with the shared spaces, is made out of stone; the L shaped wall, where the independent storage space nestles at a short distance from the residence, is also made of stone. The increased need for space led to the addition of a rectangular stone volume, with three bedrooms and a bathroom. The extension was connected with the initial building through a narrow volume, which functions as a passage towards the new bedrooms and the underground spaces (storage room and playroom). The main characteristics of the composition are the stone volumes and the stone wall of the parking area, which not only protects the house from the northern winds but also offers privacy to the southern landscaped courtyards, shaded by a tensile membrane.

Sxedio